Levende tuin

Wat is het?

Een groene tuin en een groene omgeving zijn van onschatbare waarde. Groen staat voor plezier, inspiratie en ontspanning. Groen is ook goed voor de gezondheid. Het helpt ons tegen wateroverlast en zuivert de lucht.
Kortom: groen verhoogt de kwaliteit van ons leven en verbetert het milieu.

Waarom zouden we onze tuinen, parken en bedrijventerreinen vullen met stenen? Geef groen de ruimte. Laat groen meer leven. Gewoon, in je eigen tuin. Een goed aangelegde groene tuin is juist veel onderhoudsarmer dan een stenen tuin, in tegenstelling tot wat mensen vaak denken. Kiest u voor voldoende bodem bedekkende planten, dan wordt onkruid geweerd en hoeft u niet te schoffelen.

Hoe krijg je een levende tuin?

Ruil stenen in voor planten en bloemen. Het weghalen van één steen maakt al verschil. De 3D ontwerpen die ik aan u presenteer op de laptop, laten dat goed zien. Uw beleving ten opzichte van de tuin wordt anders, als u ziet wat het effect is van onderhoudsvriendelijk groen.

Grote planten die de ruimte krijgen verder te groeien tot volwassen planten vergen weinig tot geen onderhoud. Daarnaast zorgen ze voor beschutting in de tuin. In een tuin waar veelal grind is geplaatst en waar weinig tot geen groen aanwezig is, kan het zomers al snel vijftien graden warmer worden dan in een groene tuin.

VHG Vakgroep Hoveniers

Het concept van De Levende Tuin is ontwikkeld door VHG Vakgroep Hoveniers. Dit concept helpt hoveniers die zijn aangesloten bij Branchevereniging VHG om op de wensen van de consument in te spelen. Daarmee helpen ze de leefomgeving verder te vergroenen.

Maak vrijblijvend een afspraak

Laat u verrassen door de creativiteit en kwaliteit van ons team. Heeft u interesse in onze diensten neem dan contact met ons op en wij zullen u zo snel en goed mogelijk van dienst zijn.

06-46070826
Naar contact